Lånekassen og finansiering

Som student hos oss har du rett til å søke støtte fra Lånekassen. På denne siden finner du info om ulike støttemuligheter, betaling og rettigheter ved kjøp.

Lånekassen

Utdanningene våre gjennomføres på deltid, som tilsvarer de 50% studiebelastning. For å finne ut hvor mye støtte du kan få, kan du bruke Lånekassens støttekalkulator (velg alternativet høyere og annen utdanning). Du kan søke støtte så snart du har skoleplass, og senest 15. november for høstsemester eller senest 15. mars for vårsemester.

Støtte fra NAV

NAV kan også gi støtte til fagskoleutdanning. Du får 30 studiepoeng i løpet av 1 års deltidsstudium, som er et viktig krav for støtte fra NAV.

Dersom du er alene med barn bør du undersøke om du kvalifiserer til utdanningsstønad.

Det kan også være lurt å sjekke reglene for utdanning og dagpenger.

Andre alternativer for finansiering

  • Arbeidsgiver har betalt hele eller deler av utdanningene for flere av våre studenter – sjekk på din arbeidsplass om det er muligheter for dette
  • Fagforeninger har ofte en støtteordning eller et utdanningsstipend du kan søke om – hør med din fagforening om de tilbyr det
  • Flere fylkeskommuner tilbyr gratis utdanning for helsepersonell – sjekk med oss om din fylkeskommune har tilbudet
  • Jobber du i barnehage med barn med særskilte behov? Da har du mulighet til å få gratis plass. Ta kontakt med oss for mer informasjon.

Betale skolepenger

Det er mulig å dele opp betalingen. Snakk med studierådgiver dersom du har behov for å dele opp beløpet. 

Avbryte kontrakt?

Ifølge Lov om angrerett kan du returnere en bestilt vare innen 14 dager fra mottak. Les mer om angrerett