Norges Yrkesakademi får nye eiere

27. juni ble det offentliggjort at Norges Yrkesakademi, som fram til nå har vært under Sonans gruppen, selges til Høyskolen Kristiania. 

Logo: Høgskolen Kristiania

Høyskolen Kristiania er en solid aktør innen utdanningssektoren og har studiesteder i Oslo, Bergen og på nett, med til sammen 10 000 studenter og 460 ansatte.

Som stiftelse har Høyskolen Kristiania store ambisjoner om å bli et arbeidslivsuniversitet. De har nylig kjøpt opp Westerdals Oslo ACT, og er i ferd med å kjøpe ytterligere tre høyskoler innen musikk og drama.

Større miljø

Dette er utelukkende positivt for oss, som med den nye eieren vil være en del av et større fagskolemiljø og skolen får bedre rammebetingelser til å drive og utvikle skolen videre. 

For studentene ved Norges Yrkesakademi vil eierskiftet ikke ha noen praktisk betydning. Utdanningene gjennomføres som normalt til høsten og de ansatte følger med skolen. 

Blir eget datterselskap

Fagskolen vil etter planen bli eget datterselskap fra og med høsten. Annelise Kiønig ble 1. april i år innsatt som rektor for skolen, som skal drives utenom Høyskolens vanlige virksomhet.

– Vi håper og ønsker at fagskolen skal blomstre og utvikle seg, ved å stå på egne ben utenfor høyskolen. [Oppkjøpet] er i tråd med regjeringens ønske om å skape større enheter i fagskole- og høyskolesektoren, sier administrerende direktør på Høyskolen Kristiania, Solfrid Lind, til DN.

 

Les også i DN: Høyskolen Kristiania med nok et oppkjøp

Les også

Lærere Jorunn og Jannecke

- En ekstremsport i service og tilrettelegging

Jannecke Jensen og Jorunn Fragge underviser begge i administrative fag på Norges Yrkesakademi. De tror behovet for støttespillere innenfor faget er stort.

Portrett, Bente Lorentzen

- Forpliktet til å holde oss faglig oppdatert

Helsesektoren kommer til å trenge gode fagfolk som har ny og oppdatert kunnskap innen helsefaget.

illustrasjonsfoto helsekoordinator

- Trenger folk som kan jobbe og tenke praktisk

Lærer i utdanningen Helsekoordinator, Marit Berg, har god kjennskap til samhandlingsreformen, og mener at utdanningen hun underviser i har en lys fremtid.

10 grunner
 
NYHETER

9 grunner til at Marian (47) anbefaler nettstudier hos Norges Yrkesakademi