Norges Yrkesakademi får nye eiere

27. juni ble det offentliggjort at Norges Yrkesakademi, som fram til nå har vært under Sonans gruppen, selges til Høyskolen Kristiania. 

Logo: Høgskolen Kristiania

Høyskolen Kristiania er en solid aktør innen utdanningssektoren og har studiesteder i Oslo, Bergen og på nett, med til sammen 10 000 studenter og 460 ansatte.

Som stiftelse har Høyskolen Kristiania store ambisjoner om å bli et arbeidslivsuniversitet. De har nylig kjøpt opp Westerdals Oslo ACT, og er i ferd med å kjøpe ytterligere tre høyskoler innen musikk og drama.

Større miljø

Dette er utelukkende positivt for oss, som med den nye eieren vil være en del av et større fagskolemiljø og skolen får bedre rammebetingelser til å drive og utvikle skolen videre. 

For studentene ved Norges Yrkesakademi vil eierskiftet ikke ha noen praktisk betydning. Utdanningene gjennomføres som normalt til høsten og de ansatte følger med skolen. 

Blir eget datterselskap

Fagskolen vil etter planen bli eget datterselskap fra og med høsten. Annelise Kiønig ble 1. april i år innsatt som rektor for skolen, som skal drives utenom Høyskolens vanlige virksomhet.

– Vi håper og ønsker at fagskolen skal blomstre og utvikle seg, ved å stå på egne ben utenfor høyskolen. [Oppkjøpet] er i tråd med regjeringens ønske om å skape større enheter i fagskole- og høyskolesektoren, sier administrerende direktør på Høyskolen Kristiania, Solfrid Lind, til DN.

 

Les også i DN: Høyskolen Kristiania med nok et oppkjøp

Les også

Illustrasjonsbilde: Læringsmiljø-undersøkelsen på Norges Yrkesakademi tyder på at studentene er fornøyde

9 av 10 studenter synes utdanningen svarer til forventningene

Nå er resultatene fra læringsmiljø-undersøkelsen klare. 

Illustrasjonsbilde Cisco konsulent

Nytt studium fra høsten 2018: Cisco-konsulent

Når du er ferdig med utdanningen kan du arbeide som nettverkstekniker eller i andre stillinger som krever kunnskaper og ferdigheter innen nettverksteknologi. 

Fra venstre: Anne-Christine Nordstrøm, Markedssjef, Kjell Rosland, rådgiver, Marit Aamold Sundby, daglig leder

Velkommen til våre nye nettsider

Fagskolen vår har fått nytt navn, ny designprofil og nye nettsider. Les om hvordan dette skal bidra til å gjøre utdanningstilbudene våre enda bedre. 

10 grunner
 
NYHETER

9 grunner til at Marian (47) anbefaler nettstudier hos Norges Yrkesakademi