9 grunner til at Marian (47) anbefaler Norges Yrkesakademi

47-åringen har et hektisk liv med full jobb, samboer og fritidssysler. Likevel fant hun tid til å fagutdanne seg til Helseadministrasjonssekretær hos Norges Yrkesakademi, med toppkarakterer på vitnemålet.

Portrett, Marian Hamre

– Jeg fikk kompetansen jeg trengte for å utvikle meg videre. Etter ett år med nettstudier gikk jeg fra helsesekretær til lederassistent hos Volvat.

Vurderer du å ta utdanning som Helseadministrasjonssekretær? Les mer om utdanningen.

Lurer du på hvordan det er å studere hos oss? Les mer om våre fleksible og yrkesrettede utdanninger.

1. Det er fleksibelt

– Jeg har alltid hatt full jobb, men det fleksible studieløpet gjorde at jeg kunne ta fagutdanningen på kveldstid. Jeg trengte ikke være borte fra jobb, og jeg kunne gjøre innleveringsoppgavene når jeg ville. Det gjorde alt veldig enkelt.

2. Spennende innleveringsoppgaver

– Selv har jeg alltid vært interessert i skriving. Vi hadde tolv innleveringsoppgaver i løpet av året. De fleste var veldig inspirerende. Jeg fikk skrivelyst, rett og slett fordi det var mye friskriving involvert – du måtte tilpasse stoffet etter egne tanker, samtidig som du hadde referanser til fagbøkene.

3. Berikende nettsamlinger

– Jeg fulgte de ukentlige nettsamlingene. Min erfaring er at det å følge forelesninger gir deg mye mer enn å sitte alene med nesen i boken. Du får også en følelse av fremdrift, og det er viktig for egen planlegging. Hopper du over, kan det også resultere i store skippertak med innleveringer.

4. Flinke lærere

– Vår lærer, Stig, hadde gode formidlingsevner. Han forklarte alt fagstoff på en levende og interessant måte, og fulgte alltid opp chatmeldingene som kom i nettsamlingene uten å avbryte den røde tråden.

5. God oppfølging

– Enten jeg snakket med administrasjon eller lærer, fikk jeg en grundig og kjapp tilbakemelding. Jeg følte at det var god service og mye vennlighet hos alle sammen, selv uten å ha møtt noen fysisk. Jeg fikk alltid inntrykk av at de var der for meg og brydde seg om meg.

6. Studiet gir arbeidslyst

– Jeg fikk rett og slett blod på tann av studiene. Jeg følte jeg fikk mer innsikt og forståelse for driften gjennom flere av kapitlene med HMS, møtevirksomhet og personalpolitikk. De glemte heller ikke den etiske og juridiske biten av pasientoppfølging. Det er pasienten vi er her for, og pasienten bør være i fokus i alt vi gjør.

7. Perfekt for deg med gode rutiner

– Nettstudier gir deg mer fleksibilitet, men det krever også mer når det kommer til struktur og planlegging. Har du gode rutiner, er det helt perfekt. Hvis du for eksempel ikke rekker nettsamlingene, kan du alltids se dem senere i opptak. Det viktigste er å følge med.

8. Hjelper deg i tidsklemma

– Du disponerer tiden du bruker selv og har ingen reisevei, noe som gjør at studiene fint kan kombineres med jobb. Perfekt for deg som for eksempel vil etterutdanne deg.

9. Synliggjør kompetansen din

– Studiet baserer seg på at du er autorisert helsesekretær fra før. Jeg synes vår yrkesgruppe ofte blir glemt blant universitetsutdannede leger og sykepleiere – vi har en viktig støttefunksjon for dem, og studier som disse gjør at vi ikke blir glemt. Jeg råder alle helsesekretærer til å være aktive, og være stolte av fagkunnskapen vi har. Vær gjerne organisert, og jobb for å heve kompetansen innen yrket ditt!

Les også

Fra venstre: Anne-Christine Nordstrøm, Markedssjef, Kjell Rosland, rådgiver, Marit Aamold Sundby, daglig leder

Velkommen til våre nye nettsider

Fagskolen vår har fått nytt navn, ny designprofil og nye nettsider. Les om hvordan dette skal bidra til å gjøre utdanningstilbudene våre enda bedre. 

Illustrasjonsbilde: Læringsmiljø-undersøkelsen på Norges Yrkesakademi tyder på at studentene er fornøyde

9 av 10 studenter synes utdanningen svarer til forventningene

Nå er resultatene fra læringsmiljø-undersøkelsen klare. 

Portrett, Tove Hamre Håkonsund

- Lykkes ved å skape trygghet

Tove Hamre Håkonsund (53) jobber med pedagogisk opplæring for elever som trenger ekstra tilrettelegging. Utdanningen Barn med særskilte behov gjør at hun nå ser ting på en litt annen måte enn før. 

10 grunner
 
NYHETER

9 grunner til at Marian (47) anbefaler nettstudier hos Norges Yrkesakademi